Doordat wij deze privé Wingfoil les helemaal aan jouw niveau kunnen aanpassen leer je het snelst. Je komt niet in een overvolle groep met onbekenden terecht, maar je krijgt alle aandacht die je verdient en waar je voor betaalt. Wil je met meer vrienden komen, dan kan dat ook, maar de maximale groepsgrootte is drie personen. Wij zorgen voor alles wat je nodig hebt om te Wingen en hebben voor jou de beste en nieuwste materialen klaar liggen. Ook als je met meerdere mensen komt hebben we natuurlijk voor iedereen een eigen set. Je hoeft alleen je zwembroek en handdoek mee te nemen. Een les duurt anderhalf uur en na de les mag je nog een half uur zelf Wingfoilen. Op deze pagina kun je precies zien wanneer wij nog beschikbaarheid voor een les hebben en binnen drie minuten je les boeken.

Wingfoil les info

Het wingfoilen heeft een stijle leercurve. Waar het bij het windsurfen jaren duurt voor je over (of boven..) het water vliegt, leer je dat bij het wingfoilen veel sneller. Maar het begin is lastig. Daar moet je echt even doorheen bijten en volhouden. Een paar goede lessen scheelt natuurlijk heel veel.

De focus bij onze lessen ligt op: doen! Maar we ontkomen er niet aan te starten met wat theoretische zaken. Wij willen dat iedereen eerst een stukje basis kennis beheerst over het materiaal. Dat duurt nog geen 10 minuten. Ook het veiligheidsgedeelte is allemaal logisch, maar wel noodzakelijk. Dus daar besteden we ook 5 minuten aan. Daarna gaan we aan de slag met de wing. Eerst kort op de kant en daarna op een groot windsurfboard. Je leert hoe je op het board klimt, gaat staan en hoe je met de wing het beste de wind vangt. Lukt het om zo gecontroleerd heen en weer te varen? Dan pakken we een wingboard met een foil er onder.

Je kunt zelf kiezen met hoeveel personen je les neemt. Wij stoppen je nooit in een groep met ‘vreemden’. Op die manier bepaal je zelf met wie je wilt wingen. Voor het snelste leerresultaat kom je met 1 of 2 personen les nemen. Daarom kun je bij ons ook met maximaal 3 personen tegelijk voor een les inschrijven. Natuurlijk zorgen wij dat iedere deelnemer zijn eigen setje heeft. Dus je staat niet op elkaar te wachten. Na de les van 90 minuten mag je nog 30 minuten zelf oefenen. Na alle instructie is het namelijk van groot belang zelf je ‘meters te maken’. Aan het einde van de les kennen we jouw niveau en adviseren wij je ook over het vervolg traject. Meestal adviseren we om 2 of 3 lessen te nemen. Hierin zijn we altijd eerlijk.

Om te leren wingen heb je geen andere ‘surf’ ervaring nodig. Maar iemand met windsurf-, kite-, of foilervaring pikt het in het algemeen wel een stuk sneller op. Vandaar dat wij geen lespakket hebben, want misschien heb jij zoveel lessen helemaal niet nodig! Zodra wij merken dat je iets goed beheerst gaan we gelijk verder met het volgende. We passen de les helemaal aan jou aan. Ook als je een tweede les boekt, dan gaan we precies verder waar we in les één zijn gebleven. Dat zijn de voordelen van een privéles!

Qua materiaal zorgen wij voor alles. De beste boards en foils van Fanatic en wings van Duotone. Ook hebben wij wetsuits, schoentjes, een helm en impactvest. Check de Materiaal & Verhuur pagina. Alles zit in de lesprijs inbegrepen. Jij hoeft alleen je zwembroek en handdoek mee te nemen. En natuurlijk een flinke stapel boterhammen. Heb je zelf spullen, dan is het handig om die mee te nemen. Zeker als het gaat om een wetsuit en schoentjes. Niets is zo fijn als je eigen, warme, droge wetsuit! En als je al een board en wing hebt is het natuurlijk het beste om het daar op te leren.

De prijs

Anderhalf uur wingfoil les + half uur zelf oefenen na de les:

1 persoon: € 100,00
2 personen: € 65,00 per persoon
3 personen: € 55,00 per persoon

Deze prijzen zijn inclusief:

  • Board
  • Wing
  • Pak
  • Schoentjes
  • Helm
  • Impactvest